Info

Biografie Ras Amos

Ras Amos 

 

Ik ben Ras Amos, geboren in KaapverdiŰ en vader van drie kinderen. Als kleine jongen ben ik  opgevoed door mijn moeder en oma. Op mijn negende ben ik met mijn vader en stiefmoeder naar (Zaandam) Nederland verhuisd.   

 

Op mijn 16e ben ik begonnen met zelfstudie. Ik was vooral ge´nteresseerd in de afrikaanse geschiedenis, de Bijbel en Rastafari. Vanaf dat moment tot op heden ben ik bezig met het leven van Rastafari. En ik bestudeer nog steeds de Bijbel  en heb deze al meerdere malen uitgelezen.

 

 

Ik heb veel gelezen over wereldreligies zoals het Boeddhisme, het Hindoe´sme, de Islam, het Jodendom en het Christelijk geloof. En verder alle heilige boeken die ik maar kan vinden. Het bestuderen van deze boeken maakte me meer en meer zeker van mijn visie als Rastaman.

 

In 1994 heb ik samen met een paar Rastabroeders een Rastafari Community opgezet. Het stichting droeg de naam ‘Jah Light’. Toentertijd hadden we meer dan 180 leden. Jammer genoeg lukte het niet om alles lopende te houden en financieel bleek het niet rendabel de stichting in leven te houden. Toch bleef ik ook zonder ‘Jah Light’ bezig in de livity.

 

In 2003  ben ik samen met 2 andere broeders Ras Simeon & Ras Dahweh ‘Each One Teach One’ begonnen. Each One Teach One is gericht op het uitzaaien van kennis om het bewustwordingsproces bij Rastafarians en haar sympathisanten aan te zwengelen en op een hoger niveau te brengen. Samen met mijn broeders Ras Dahweh en Rastology organiseren we eens in de zoveel maanden een lezing. (zie topic)

 

Al tenminste 20 jaar lang organiseer ik samen met anderen dansavond in Zaandam. Hier biedt ik een podium aan (voornamelijk beginnende) bands en soundsystems. (zie topic)

 

Ook organiseer ik  mede een wekelijks Jamsessie en een wekelijkse Rastafari reasoning. (zie topic)

 

Als laatste  speel ik ook nog in de reggae band "The Spirits O've Yah" en begleid(de) ik een aantal beginnende bands; Sista Vibez, Youthz Foundation en The 3rd Generation. (zie topic)

Zakelijk: rasamos@reggaeexplosion.nl

PrivÚ: rasamosmysticr@hotmail.com